Over ons

Wij zijn Hans en Monique van Olffen samen zijn wij Bodypiercing van Olffen. Wij vinden dat een studio waar persoonlijke zorg en aandacht gegeven wordt erg belangrijk. Ik trek daarbij voor de uitleg over deze zorg en het plaatsen van de piercing ruim een half uur uit In onze studio plaatst Hans de piercings en Monique zet zich meer op de achtergrond in.

Sinds 1996 houden we ons concreet bezig met piercing waarbij ik (Hans) sinds de 70 er jaren geïntrigeerd was door al die sieraden op die verschillende plekken. Sinds 1996 werd na de diverse info’s besloten, om mede door soms bijzonder slechte hygiëne omstandigheden bij sommige andere piercing studio’s dit zelf in de hand te nemen.

Na overleg bij het ziekenhuis in Oldenzaal, consultatie en overleg bij een algemeen chirurg, werd ook een zelfstudie gestart. Dit met een aantal beschikbare boeken vanuit bestaande opleiding HBO-V enz. Ik heb daarnaast nog een korte stage op de centrale sterilisatiekamer van de OK van het ziekenhuis alhier gehad. Inmiddels is eind 2000 de module anatomie en fysiologie op HBO niveau van het Kentcollege in Meppel doorlopen. Hierna zal ik me daar nog verdiepen in de module pathologie. Inmiddels is deze module in 2002 afgerond.

Tot nu toe heb ik 12 piercings bij mezelf aangebracht waarvan er ook al 2 zijn uitgegroeid (ja dat kan ook als je er verstand van hebt gebeuren) zodat ik kan zeggen dat ik ervaring heb met piercen en genezingen bij mezelf en ook bij Monique! Inmiddels heb ik meerdere duizenden piercings geplaatst op vrijwel elke mogelijke plaats.

November 2001 hebben een aantal collega’s en ik besloten dat de tijd heel erg rijp was om een vereniging te moeten oprichten. Voornamelijk omdat er geen goede opleiding is tot erkend piercer, en vooral ook het snelle geld mensen er toe verleid om dit vak maar eventjes ter hand te nemen. Een van de belangrijkste doelstellingen is om deskundige en serieuze piercers de mogelijkheid te bieden zich in positieve zin te onderscheiden van minder deskundige piercers. Wij pretenderen niet het alleenrecht op deze deskundigheid, er zullen altijd beslist deskundige mensen zijn die zich niet aan enige vereniging willen binden, wel zijn wij er van overtuigd dat door het lidmaatschap van de piercer, de consument een niet te evenaren mogelijkheid heeft zijn of haar weg te vinden naar de betere piercer die professioneel werkt met inachtneming van van de geldende hygiëne en materiaalvoorschriften.

Eind 2001 hebben wij besloten onze wensen te bundelen en zijn we begonnen met het oprichten van een vereniging die tot doel heeft een wezenlijke bijdrage te leveren aan het imago van de piercers en de verbetering ervan. Deze vereniging is sinds 22 april 2002 officieel opgericht en zal na de zomer van 2002 met de nodige publiciteit een ander ook onder de aandacht van consument, pers en ook overheid brengen.

  • Piercing na afspraak van maandag tot en met zaterdag. Van 12.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds.
  • Alleen op de zaterdag tot 17.00 uur.
  • Kinderen onder de 8 jaar komen niet in onze studio. Hou daarom daar rekening mee bij het maken van de afspraak.
  • Wij hebben geen oppas beschikbaar voor deze kinderen.
  • Lees ook de wettelijke regels bij Hygiëne info.
  • Wij verdoven niet. Emla creme kunt u zelf via uw huisarts regelen.

Voor noodgevallen en bij problemen ben ik altijd via mijn mobiele nummer te bereiken
Wil je nog meer informatie bel of mail even Hans van Olffen

We zijn lid van V.P.P.N. inmiddels is deze vereniging opgeheven.

Hans van Olffen   Monique van Olffen